• Ένα ταξίδι στο χρόνο έκανε η ομάδα της εταιρείας Roukis Professional, μαζί με τους/τις συνοδούς τους την Κυριακή 17 Ιουλίου στο δεύτερο, κατά σειρά, team-building event, που διοργανώνει η εταιρεία με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μυθολογική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, να απολαύσουν 5 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού της νεμεάτικης υπαίθρου σε μια οργανωμένη ξενάγηση-οινογνωσία στο Κτήμα Παλυβού και τέλος να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι με θέμα τα φυσικά και χημικά συστατικά που συναντώνται στα καλλυντικά προϊόντα.

Πρώτη στάση της εκδρομής η Αρχαία Νεμέα. Η ξενάγηση άρχισε με ένα ταξίδι στον χρόνο. "Για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με το τοπίο και τους ανθρώπους εκείνης της εποχής, πρώτα πρέπει να εξοικειωθούμε με την έννοια του χρόνου. Μπορούμε άραγε να κάνουμε ταξίδια στο χρόνο με τον νου μας;" Ρώτησε η ξεναγός την ομάδα και ύστερα έδωσε το λόγο σε διάφορα μέλη να μοιραστούν σε ποιο μέρος θα ήθελαν να ταξιδέψουν αν υπήρχε στ' αλήθεια μια χρονομηχανή. Αφού, ταξιδέψαμε από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι και την Ελλάδα της δεκαετίας του '60, ήμασταν έτοιμοι να μεταφερθούμε στον 6ο αι. π.Χ. και απο εκεί να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο Πανελλήνιο Ιερό του Δία στη Νεμέα.

Σε αυτόν τον κατάφυτο, περιτρυγιρισμένο από λοφίσκους τόπο, ξεχωρίζει ο επιβλητικός ναός του Νέμειου Δία (με όρθιους 5 κίονες δωρικού ρυθμού!) και δίπλα του δεσπόζει αγέρωχο το ιερό άλσος με τα κυπαρίσσια, οι οίκοι, ο βωμός του Οφέλτη και ανατολικότερα στα 200μ. περίπου το στάδιο. Εκεί, η ξεναγός μίλησε για την ιστορία των Αγώνων που διεξάγονταν στον χώρο, τον πανελλήνιο χαρακτήρα τους καθώς και για τον μύθο που κρύβεται πίσω από την ίδρυσή τους. Τα Νέμεα, όπως και οι υπόλοιποι τρεις πανελλήνιοι αγώνες (τα Ολύμπια, τα Πύθια και τα Ίσθμια) ήταν πάνω από όλα θρησκευτικοί αγώνες. Οι συμμετέχοντες αγωνίζονταν πρώτα για την εύνοια και την τιμή του θεού, ύστερα της πόλης-κράτους από όπου κατάγονταν και τέλος για τους εαυτούς τους. Αυτό που τους ξεχώριζε ήταν η ευγενής άμιλλα που υπήρχε μεταξύ τους κατά τους αγώνες. Ο νικητής αναγνωριζόταν από όλους ως ο "αριστότερος θνητός" και είχε την τιμή να ανάψει τη φλόγα στο βωμό του θεού. Με αυτό το μήνυμα, του ομαδικού πνεύματος και της διαρκούς προσπάθειας για προσωπική και συλλογική ανάπτυξη η ομάδα των καταστημάτων Roukis Professional αποχαιρέτησε τον πανάρχαιο και πολυσήμαντο αυτόν τόπο.

Η συνέχεια στη νεμεακή γη, βρήκε την ομάδα στο Κτήμα Παλυβού όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από το έμπειρο προσωπικό του κτήματος, στους κατάμεστους αμπελώνες, στο δροσερό κελάρι όπου φυλάσσονται τα κρασιά, στους χώρους του οινοποείου και τέλος, να απολαύσει μια οινογνωσία 5 οίνων από τις 11 συνολικά ποικιλίες του. Αναλυτικότερα, η οινογνωσία περιλάμβανε τις Πέτρινες Πλαγιές (λευκός ξηρός), τον Βυσσινόκηπο (ροζέ ξηρός), το πολύ γνωστό αγιωργίτικο Κτήμα Παλυβού Νεμέα Π.Ο.Π (ερυθρός ξηρός), το Ammos Terra Leone (ερυθρός ξηρός) και το Bee (ροζέ ημίγλυκος & ημιαφρώδης) και συνοδευόταν από ένα εξαιρετικό ελαφρύ γεύμα με βιολογικά προϊόντα από τη φάρμα του κτήματος. Η εμπειρία ήταν μοναδική και οι γνώσεις που πήραν όλοι οι συμμετέχοντες για την παραγωγή του κρασιού, την παράδοση της Νεμέας στον οινολογικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και την ιστορία του Κτήματος Παλυβού ήταν σημαντικές για την κατανόηση του οίνου, ενός ποτού που απαντάνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Η ημέρα, έκλεισε με ένα ομαδικό παιχνίδι στο οποίο κάθε μέλος παρίσταναι και από ένα φυσικό ή χημικό συστατικό που απαντάται στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων (π.χ. πανθενόλη, έλαιο καρύδας, αμμωνία κλπ.) και με ερωτήσεις που έκανε στους υπόλοιπους παίκτες έπρεπε να βρει ποιο συστατικό είναι. Και καθώς, όλοι περίμεναν ότι θα υπάρξει μια νικητήρια ομάδα, στην πραγματικότητα, όλοι βγήκαν νικητές και απόλαυσαν το έπαθλό τους: την δημιουργία αυτής της ανάμνησης από όλη την ομάδα να περνάει χρόνο μαζί, να ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον, να μαθαίνει νέα πράγματα και το κυριότερο, να γελά! Η ανάμνηση μιας όμορφης στιγμής ίσως είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος και η ομάδα της εταιρείας Roukis Professional σίγουρα το απέκτησε!

Αυτή η μοναδική εκδρομή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον άριστο επαγγελματισμό και την ενέργεια των:

• Βασίλης Μαρδίκης από την εταιρεία Mardikis Tours για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησής μας προς και από την Νεμέα με το πιο σύγχρονο mini bus που παρείχε όλες τις ανέσεις.

• Ελένη Πίσσα από το Palivou Estate για την υπέροχη ξενάγηση στους χώρους του κτήματος, την οινογνωσία αλλά και το μενού που επιμελήθηκε για την ομάδα μας.